
Türkiye'de Kapsamlı Telif Hakkı Koruma Hizmetleri
Telif hakkı, insanın fikri çabası neticesinde ortaya çıkan ve fikri yaratımlarının meyvesi konumundaki ürünleri koruyan bir haktır.
Türkiye'de, genel olarak, ilim ve edebiyat, musiki, güzel sanat ve sinema eserleri üzerlerinde ortaya çıkan telif hakkı, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nda düzenlenmektedir.
Türkiye'de telif hakkı korumasının kapsamı, edebi eserler, müzik eserleri, sanatsal yaratımlar ve sinematografik eserler de dahil olmak üzere geniş bir yelpazedeki fikri ve sanatsal yaratımları kapsamaktadır. 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun 2., 3., 4. ve 5. maddelerinde tanımlanan bu eserler, insan yaratıcılığının farklı dokularını temsil etmektedir.
Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, numerus clausus ilkesine bağlı kalarak eserleri, sayısız alt türü kapsayan dört ana kategoriye ayırmaktadır. Kitaplar ve müzik bestelerinden sinematografik eserlere ve mimari tasarımlara kadar, telif hakkı koruması, ifade biçimi veya şekline bakılmaksızın çok çeşitli yaratıcı ifadeleri kapsamaktadır.
Türkiye'de telif hakkı konusundaki ihtiyaçlarınızı karşılamak için size özel tasarlanmış hizmetler sunmaktayız. Ekibimiz, Fikri ve Sınai Haklar Mahkemeleri nezdindeki temsilden, İstinaf ve Yargıtay gibi Yüksek Mahkemelere kadar, yaratıcı çalışmalarınızı korumaya ve fikri mülkiyet haklarınızı savunmaya kararlıdır.